12 vur adrenalina, 12 vur prašine i znoja – 12 vur Bereka

12 vur bereka

Photo by Zvonimir Mikasek — 3sporta.com

Svidio Vam se Priločki maraton? Ovisno kakvu ste trasu odabrali ili slučajno na nju naletili, bilo je to 160 – 180 km uspona, spuštanja i dugih ravnica. Jeste li spremni za novo biciklističko ludilo?

Što kažete na 12 sati “peglanja” XC staze?

Ako Vam se sviđa ideja, onda tek to morate isprobati na vlastitoj koži. Dok “normalni” ljudi još duboko spavaju, a oni nešto mlađi se još nisu vratili iz noćnoga izlaska, vi već pakirate stvari, pijete kavu i razmatrate strategiju.

Vani je još mračno, nigdje žive duše, a vi vozite prema Bereku. Na startu uvijek ima nekoga, nema šanse da dođete prvi, jer ako nema organizatora onda je već neki nadobudni vozač tamo. Kako se bliži početak utrke, tako raste nervoza. Na startu ludilo, sprint kao da se radi o utrci na tri kruga, a ne o utrci koja traje 12 sati.

Više-manje se odmah uoči razlika između natjecatelja u štafeti i natjecatelja koji voze pojedinačno. Dok pojedinci imaju neki svoj tempo, štafete drže brzinu i praktički se rijetko kad spušta ispod toga tokom cijelih 12 sati.

Uvjeti za vožnju ovise o djelu staze na kojoj se trenutno nalazite. Od odličnog za vožnju prvog djela, kada prolazite prostorom idealnim za kampiranje, preko idealnog šumskog djela, do ubitačno sparnog djela na sprinterskom djelu po nasipu.

Kako se bliži polovica utrke, dodatna otežavajuća okolnost može biti miris roštilja. Dok prateća ekipa uživa izležavajući se pored Drave i vrti roštilj, vi se patite na biciklu dok vam se prašina i znoj lijepe po ionako umornim nogama.

Kako vam se to čini? Nama super, stoga vas pozivamo da nam se pridružite na biciklističkoj veselici 16.08.2014. s početkom u 6:00 sati na stazi Biciklističkog kluba Prelog, popularnom Bereku.

Zabava je garantirana, kako za vozače, tako i za prateće ekipe, prijatelje, roditelje koji imaju mogućnost kampiranja na prekrasnoj obali rijeke Drave. Ako nemate u planu odlazak na more, ovo je idealna prilika za odmor u prirodi. Vidimo se!

Pravila i raspis pročitajte ovdje!

Ostavite poruku