12 vur berekaJedno od najpopularnijih natjecanja u organizaciji BK Prelog je utrka 12 vur Bereka, idealna za one koji vole izazove i prekrasnu prirodu.  Utrka se odvija u vrijeme pauza ligaških natjecanja, te uz ljetne vrućine spada u izrazito teške utrke. Spoj fizičke i psihičke spreme svakako dolazi do izražaja u ovoj utrci.

Inače, sama utrka se vozi u dvije discipline i to u kategoriji Pojedinci i u kategoriji Štafeta. Iako obje kategorije voze u isto vrijeme, to su sasvim različite discipline. Gotovo gladijatorska borba Pojedinaca iziskuje svaki atom snage i energije da bi se završila ova utrka, dok se u kategoriji Štafeta više obraća pažnja na taktiku izmjena i tempo utrke.

Raspis natjecanja:

22.08.2015. BK Prelog organizira 4. po redu XC utrku izdržljivosti nazvanu 12 Vur Bereka, a koja se vozi na stazi Biciklističkog kluba Prelog.

Kako zbog fizičkog i psihičkog napora nebi došlo do ozljeda 12 Vur Bereka se vozi po skraćenoj stazi duljine 3,2 km. Na utrci se može sudjelovati kao pojedinac ili u štafeti od 2 vozača (homogena ili mješovita štafeta) s time da se vozači izmjenjuju po dogovoru ili prema svojim mogućnostima.

Start utrke je u 6 ujutro, a cilj u 18 sati navečer . Zadatak svih natjecatelja je da u tih 12 sati pokušaju odvoziti čim više krugova.
Oprema koju je svaki natjecatelj dužan imati je brdski bicikl (26, 27,5 ili 29 cola), zaštitna kaciga, zračnica ili komplet za krpanje gume, pumpa te tekućina, a energetske pločice, gelovi i ostala pomagala za konzumaciju tijekom utrke svaki natjecatelj donosi po izboru.

Organizator će tijekom cijele utrke na ciljnoj ravnini natjecatelje snabdijevati sa dodatnom tekućinom, voćem, kolačima, keksima te na kraju dana osigurati obrok.

Za najbolje pojedince i štafete organizator je osigurao nagrade, a svaki natjecatelj dobiva majicu i diplomu.

Startnina za utrku je 80 kn za pojedince te 120 kn za štafete, za članove BK Prelog je 50 kn za pojedince, te 100 kn za štafete a plačanje je na dan utrke za sve natjecatelje.

Predprijave primamo na email robert.mikec@live.com

Potrebno je navesti ime,prezime,godinu rođenja,klub i veličinu majice.

Predsjednik kluba: Robert Mikec