Održan 3 Ultra Maraton 12 vur Bereka

slika-1U nedjelju, 18.8.2013. održan je brdsko-biciklistički ultramaraton “12 vur Bereka” u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog. Utrka se odvijala na kružnoj XC stazi nadomak Preloga duljine 3,35 km. U jutro je sa starta krenulo 9 najhrabrijih pojedinaca i 7 štafeta, utrka je psihofizički vrlo zahtjevna pa relativno malo ljudi ima hrabrosti odvažiti se na taj pothvat.

U prvom dijelu utrke vrijeme je bilo ugodno, natjecatelji još svježi i lagano se dorađivala i prerađivala taktika te čuvala snaga i odmorenost za drugi, puno teži dio utrke. Tek nakon 6 sati vožnje utrka se počela zahuktavati i postajati sve zanimljivija i napetija. Postajalo je sve toplije do nekih 33 stupnja Celzijeva. Kao i prethodnih godina, u tom periodu se javljaju prvi bolovi, grčevi, umor, a nažalost i odustajanja.

Tako je do 14 sati (8 sati vožnje) utrku nastavilo voziti samo 5 vozača kategorije “pojedinačno” od ukupno 9 koliko ih je ujutro startalo. Kod utrke štafeta nije bilo odustajanja. Tijekom cijele utrke organizator je natjecatelje snabdijevao izotoničnim napicima, voćem, pecivom i pizzom.

Važno je spomenuti jedinu djevojku, Majdu Horvat, koja je sudjelovala u pojedinačnoj utrci i koja svakim svojim nastupom na takvim ultramaratonskim distancama posrami dobar dio muške populacije. Da ne ispadne da je samo sudjelovala, Majda je završila utrku na 4. mjestu sveukupno s odvoženih 55 krugova, 2 manje od trećeplasiranog u muškoj konkurenciji. Svaka čast Majda!!!

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio domaćin iz BK Prelog Tomislav Bermanec s odvoženih 65 krugova. Drugi je bio njegov imenjak i susjed “prek Drave” Tomislav Kelemen iz BBK Asi Varaždin sa 63 kruga, a treći Danijel Horvat sa 57 krugova. Kod štafeta su apsolutnu dominaciju imali dečki iz Križevaca koji su odnijeli sva tri postolja. Tako je prvi par bio Renjak/Stručić za 76 krugova, drugi su bili Komlenac/Pupić sa 74, a treći Haramina/Lesičar također sa 74 kruga. Na kraju utrke bila je osigurana tjestenina za sve sudionike i natjecatelje.

I za kraj, možemo sa sigurnošću reći da je to jedno jedinstveno sportsko događanje u ovom kraju sa kojeg gostujući natjecatelji odlaze puni dojmova i pohvala, zadovoljni stazom, krajolikom i organizacijom utrke.

slika-2 slika-3