Polarna liga 2014 – Deseto Kolo

polarna-liga-kolazPrvi put u povijesti ligaškog trčanja zimske lige u Prelogu desili su se doista polarni uvjeti koji nisu omogućili regularno (čitaj: bezopasno) trčanje predviđenih dužina. Naime, smrznuti prošlotjedni snijeg po kojemu je cijelu noć padala ledena kiša napravili su glatku i izrazito sklisku “glazuru” leda po kojem su čak i najhrabriji i najspremniji imali problema sa svojim bipedalnim kretanjem u prostoru tj. hodanjem/trčanjem. Poštujući sportsko rekreacijski duh, grupa odvažnih je ipak odradila kratko trčanje, te je svima njima koji su se zagrijavali i/ili otrčali makar minimalnu dionicu priznat nastup u sklopu Polarne kros lige Prelog. Da ne bi bilo drastičnih razilaženja u poredcima, redoslijed je određen na temelju prosječnih vremena prijašnjih devet nastupa.

Unatoč podsvjesnom priželjkivanju svakojakih “zimskih radosti” trčanja kroz zimske mjesece, ovakvi ekstremni uvjeti su nas sve donekle iznenadili (za trčanje nije toliko bitna temperatura niti vjetar, već stanje podloge), pa ćemo za ubuduće morati razmisliti i definirati jasna pravila u vezi ekstremnih vremenskih uvjeta kako bi sportska forma natjecanja i regularnost lige bila sačuvana.

Nakon današnjeg polarnog trčanja (u pravom smislu riječi!), koje je ujedno bilo i posljednje, deseto kolo Polarne kros lige Prelog, preselili smo se u nekoliko desetaka metara udaljeni SRC DG gdje je održano proglašenje najboljih, podjela majci te ugodno druženje uz čajeve, kavice i pivice.  Svemu lijepom dođe kraj, no, ne brinite, sljedeće okupljanje i trčanje u Prelogu započinjemo zadnjeg tjedna šestog mjeseca u sklopu Ljetne kros lige Prelog. Do onda se vidimo po drugim kros ligama i utrkama!

Živjeli!

Zahvaljujem svima na pomoći oko materijala sa utrka Polarne lige, naročito gospodinu Škvorcu i njegovoj obitelji na fotografijama sa gotovo svakog kola, hvala Pavčec Nikoli na vođenju rezultata, te hvala svim ljudima koji su pomogli u organizaciji Polarne lige 2013/14

Finalni rezultati Polarne kros lige Prelog za 2013/2014

Tekst: Nikola Pavčec